Objavljeno 18.04.2019

Vidljivost i promidžba

  • Aktivnosti projekta javno su vidljive i sljedive s mjesečnim izvještajima na mrežnim stranicama KBC Sestre milosrdnice (http://www.kbcsm.hr/zavodi/klinicki-zavod-za-kemiju/projekt-eu/izvjestavanje-o-napretku-projekta/) do realizacije samostalnih mrežnih stranica.
  • Projekt je 4. prosinca 2018. javno predstavljen za osoblje KBC Sestre milosrdnice i suradnike. Svi članovi projektnog tima prigodno su prikazali sadržaje i ciljeve projekta, svaki član za svoje područje aktivnosti.

Svečano predstavljanje otvorio je i pozdravio okupljene ravnatelj prof. dr. sc. Mario Zovak. Osim stručnjaka i znanstvenika s klinika i zavoda  KBC-a, svečanosti su nazočili suradnici znanstvenici s Medicinskoga, Farmaceutsko-biokemijskoga i Veterinarskoga  fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te suradnici iz drugih zdravstvenih ustanova. Voditeljica projekta prikazala je opće ciljeve projekta i tijek provedbe od početne prijave 2015. do konačne ocjene prijedloga projekta i potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, istaknuvši da tek predstoji težak put do završetka na kojem se moramo suočiti s novim, europskim pristupom postupcima nabave. Po završetku projekta istraživački tim i ostali znanstvenici KBC-a, kao i šira znanstvena zajednica, imati će na raspolaganju modernu laboratorijsku tehniku te se očekuje znanstveni iskorak i porast znanstvenih radova i projekata.

Detaljnije prikazivanje projekta  nastavili su članovi tima. Doc. dr. sc. Mario Štefanović prikazao je kapitalnu opremu i njezinu primjenu na području molekularne dijagnostike, dr. sc. Nora Nikolac Gabaj na području analitičke toksikologije te dr. sc. Andrea Tešija Kuna na području laboratorijske imunologije i hemoreologije. Ivana Ćelap i Tomislav Pavičić, specijalisti medicinske biokemije i laboratorijske medicine, prikazali su projektni dio koji se odnosi na uređenje laboratorijskog prostora i planiranu pomoćnu, ne manje važnu opremu, za  što su također osigurana bespovratna sredstva. Na kraju je Mia Primorac, dipl. iur., voditeljica  Odjela nabave medicinskih proizvoda u Službi nabave KBC-a,  predstavila svoju ulogu u procesu nabave koja će biti vrlo zahtjevna u procesu provedbe.

  • Po provedenom postupku nabave ugovorena je 20. veljače 2019. usluga za profesionalnu i cjelovitu realizaciju promidžbe i vidljivosti s tvrtkom Nas pet d.o.o. iz Petrinje (www.dpointis.com). Usluga se sastoji iz: 1) izrade promotivnih materijala, 2) izrade samostalnih mrežnih stranica projekta, 3) izrade privremene i trajne ploče s informacijama o projektu, 4) organizacija svečanosti i promotivnih materijala u povodu završetka Projekta.

Objavljeno  20. travnja 2019.

  • Tiskan promotivni letak, distribuiran u KBC-u – klinikama i upravi te stručnim suradnicima. Objavljena pdf verzija na web stranici KBC-a i KZZK-a. 

Objavljeno 28. travnja 2019.

  • Postavljena je privremena informacijska ploča na vanjskom zidu Kliničkog zavoda za kemiju.